Ugodni enodnevni izleti za prvomajske praznike
5 mins read

Ugodni enodnevni izleti za prvomajske praznike

Pa smo jih dočakali – prvomajske počitnice so tu, s tem pa tudi priložnost za prvi daljši pobeg na lepše. Verjamemo, da si je marsikdo izmed vas že pred časom rezerviral prvomajski oddih doma ali na kakšni bolj oddaljeni destinaciji in da zdaj že uživate v brezskrbnih dneh. Verjamemo pa tudi, da se med vami skrivate tudi taki, ki svoje počitnice načrtujete tik pred zdajci in tako zdaj še razmišljate, kako bi najbolje izkoristili prvomajske praznike. Za vas imamo zato kar nekaj namigov za enodnevne družinske izlete; mi vam ponudimo predlog, vi pa le hitro skličite vso svojo družino in se še danes podajte na lepše! Ugodni enodnevni izleti so odlična priložnost za tkanje družinskih vezi.

Skok na morje

Če ste ljubitelji morja in sonca, potem verjetno že komaj čakate, da boste odšli v kakšno izmed obmorskih mest. Slovenska obala je v tem primeru več kot odlična izbira, saj je blizu, hkrati pa ponuja veliko doživetij. Ker je dokaj majhna, lahko v enem dnevu obiščete vsa obmorska mesta. Dan lahko začnete v Kopru, kjer v eni izmed kavarn spijete kavico, potem pa si lahko izposodite kolo in se po lepo urejeni poti ob morju odpravite do Izole. Pot je dolga dobrih šest kilometrov in je nezahtevna, tako da jo lahko prevozijo tudi najmlajši. V Izoli si privoščite sladoled, potem pa se odpravite nazaj do Kopra. Pot potem z avtom nadaljujete do Portoroža, kjer bo že čas za kosilo in sprehod po promenadi, kasneje pa lahko obiščete še Piran, od koder je lepa pot do Fiese. Vsekakor pa edinstveno doživetje predstavlja tudi sprehod po mestnih ulicah, ki so zelo slikovite in vas popeljejo v nek drug čas.

ugodni enodnevni izleti
V enem dnevu lahko obiščete vsa slovenska obmorska mesta.

Če se želite podati izven meja Slovenije, potem vas ugodni enodnevni izleti čakajo tudi na Hrvaškem. Podajte se na primer v Zadar, slikovito obmorsko mesto, ki slovi po svoji zgodovini, živahnem mestnem utripu, čudovitih ulicah in znamenitih morskih orglah. Morski utrip lahko doživite tudi v sosednji Italiji, Trst ali Benetke bodo kot nalašč za prijeten in sproščen dan.

Obisk gora

Tudi vsi tisti, ki morje radi zamenjate za hribe boste v teh dneh prišli na svoj račun. V gorah zna biti te dni že kar prijetno (pred odhodom vedno preverite vremensko napoved!), kar je kot nalašč za krajše ali daljše pohodniške ture. Če se na pohod odpravljate z otroki, potem lahko za začetek izberete krajše ture; obiščete lahko Veliko planino, Sabotin, Menino planino ali kaj podobnega. Če vas mikajo nekoliko zahtevnejši ugodni enodnevni izleti, se lahko odpravite tudi na pot okoli Triglavskih jezer ali pa poskusite priti na Triglav.

Ugodni enodnevni izleti
Triglavska jezera so vsekakor vredna ogleda.

Zabavne dogodivščine in odkrivanje evropske zgodovine

Za prvomajske praznike so temperature že kar prijetne, zato se lahko odpravite tudi na kakšne aktivnosti na prostem. Odpeljite svojo družino v vedno priljubljeni Gardaland, kjer ne bo manjkalo veselja ali pa pojdite še nekoliko dlje, do Disneylanda in preživite dan z risanimi junaki. Odpravite se na Roglo, kjer se lahko najprej sprehodite po Poti med krošnjami, potem pa se še spustite po sankališču Zlodejevo. Vsi ljubitelji gradov in nenavadnih skulptur se odpravite v Postojnsko jamo in Predjamski grad ali pa se zapeljite do Dunaja in si oglejte veličastno Schoenbrunnsko palačo, po kateri so se nekoč sprehajali Habsburžani. Ugodni enodnevni izleti vas čakajo tudi v drugih evropskih prestolnicah – obiščite romantični Amsterdam ali pa odkrivajte lepote Prage. Odlična izbira je tudi hiter skok v Pariz ali London, kjer boste uživale predvsem ljubiteljice mode.

ugodni enodnevni izleti
Benetke vas ne bodo pustile ravnodušnih.

Vsi avanturisti prvomajske praznike izkoristite za prvo dozo adrenalina – odpravite se na zipline v Bovec ali kam drugam, rezervirajte si raftanje na soči ali pa preizkusite nekoliko bolj drzno varianto vodnih športov – soteskanje. Ugodni enodnevni izleti ob Soči so vedno idealna priložnost za skok v ta čudoviti biser narave.

Ne glede na to, kam se boste odpravili za prvomajske praznike, poskrbite, da vam bo lepo. Tudi če še niste rezervirali svojega prvomajskega oddiha, so ugodni enodnevni izleti ravno tako super način za uživanje in sprostitev. Izkoristite te lepe dni, preživite jih z družino in si napolnite baterije za nadaljnje delo. Potem pa bo že kmalu prišlo poletje in spet nove priložnosti za dopuste. Ja, življenje je lepo, če si ga le znamo za takega narediti!