Inkubator za raziskave in analitiko – ključna naprava v laboratorijih
4 mins read

Inkubator za raziskave in analitiko – ključna naprava v laboratorijih

Podjetje Celab ponuja inkubatorje, ki so zasnovani za različne specifične naloge in potrebe, kar jih postavlja med bistvene elemente laboratorijske opreme. Laboratorijski inkubator je ključni pripomoček v raziskavah, medicini, farmaciji, prehranski analitiki in kemiji živil po vsem svetu. Te izjemno občutljive in natančne naprave imajo širok spekter uporabe.

Natančna in kontrolirana inkubacija

Inkubatorji serij IN, IF, INplus in IFplus se v laboratorijih izkažejo kot izjemno natančni in zanesljivi pripomočki. Zmožni so vzdrževati temperature do +80°C, kar jih naredi popolne za različne aplikacije, še posebej za inkubacijo živih kultur pri +37°C. Zahvaljujoč napredni tehnologiji nadzora temperature se kritična temperaturna odstopanja izločijo, kar omogoča nežno in natančno ogrevanje dragocenih vzorcev.

Inkubator

Različne velikosti in funkcije

Inkubatorji so na voljo v različnih velikostih in modelih. Temperaturno območje teh naprav sega do +80°C, pri čemer lahko izbirate med osnovnimi modeli in naprednimi različicami (plus razred), ki vključujejo tudi dvojni zaslon. Poleg tega lahko glede na zahteve vaših eksperimentov izberete inkubator z naravnim ali prisilnim kroženjem zraka.

Enostavna uporaba in preglednost

Memmertov inkubator je opremljen z dvojnimi vrati, pri čemer so notranja vrata steklena, zunanja pa iz nerjavečega jekla. To omogoča dober pregled notranjosti inkubatorja brez izgube temperature. Naprednejši inkubator omogoča enostavno aktiviranje procesa sterilizacije prek upravljalnega zaslona, kar dodatno poenostavi uporabo.

Memmertov inkubator – ključna laboratorijska oprema

Memmertovi inkubatorji so nepogrešljivi v laboratorijih, kjer je potrebna natančna kontrola pogojev za različne poskuse. Ena izmed njihovih glavnih prednosti je optimalno kroženje zraka znotraj komore, tudi ko je ta povsem napolnjena. To zagotavljajo nastavljivi ventilatorji, ki so na voljo v obeh razredih zmogljivosti – osnovnem in plus.

Skladnost z medicinskimi predpisi

Memmertovi inkubatorji, zlasti modeli INplus / IFplus, izstopajo tudi zaradi svoje skladnosti z Zakonom o medicinskih pripomočkih. Ti modeli so skladni z Direktivo Sveta 93/42/EGS, kar pomeni, da izpolnjujejo vse predpisane zahteve. To jih naredi idealne za posebne naloge, kot je segrevanje raztopin za izpiranje in infuzij, kar je ključnega pomena v medicinskih postopkih.

Napredna tehnologija in odlična vrednost za ceno

Tehnološki napredek je v laboratorijskih okoljih ključnega pomena za dosego natančnih in zanesljivih rezultatov. Memmertovi inkubatorji so plod več kot 65 let neprestanega razvoja, podprtega z mnogimi povratnimi informacijami uporabnikov. Ti inkubatorji se ponašajo s patentiranim in intuitivnim upravljanjem preko barvnega TFT zaslona na dotik in enega gumba. Poleg tega omogočajo široke možnosti programiranja in dokumentiranja, zahvaljujoč vgrajenim komunikacijskim vmesnikom (Ethernet, USB), integriranemu pomnilniku in programski opremi AtmoControl.

Zagotovljena kakovost in zanesljivost

Memmert se zavezuje k zagotavljanju visoke kakovosti in zanesljivosti svoje opreme. Nudijo 3-letno garancijo, ki jo je mogoče podaljšati za dodatno leto (razen za obrabne dele). Njihove naprave so skoraj v celoti izdelane iz visokokakovostnega nerjavečega jekla 1.4301, ki je odporno proti koroziji in enostavno za čiščenje. To zagotavlja trajnost in dolgo življenjsko dobo izdelkov, kar je ključnega pomena za naložbe v laboratorijsko opremo.

Izjemna učinkovitost in natančnost

Ena izmed glavnih prednosti Memmertovih naprav je njihova visoka učinkovitost in preciznost. Zahvaljujoč grelnim elementom, ki so nameščeni na štirih notranjih straneh komore, omogočajo natančno in enakomerno uravnavanje temperature ne glede na velikost komore in njeno polnitev. Vsaka naprava je skrbno testirana za varnost, kar zagotavlja zaščito vaših vzorcev in uspešno izvedbo poskusov.

Zagotovljena natančnost in varnost

Poleg izjemne grelne površine, vsaka naprava vključuje kalibracijski certifikat za temperaturo +37 °C. Temperaturne vrednosti so natančno izmerjene v skladu s standardom DIN 12880:2007-05, kar zagotavlja doslednost in natančnost vaših eksperimentov. Varnost je ključnega pomena, zato so naprave podvržene strogim varnostnim testom, da zagotovijo brezhibno delovanje in zaščito uporabnikov.