Udoben električni skiro s sedežem za premagovanje dolgih razdalj
3 mins read

Udoben električni skiro s sedežem za premagovanje dolgih razdalj

Električni skiro s sedežem zmore manjše ali večje hitrosti ter razdalje. Nekateri strokovnjaki so mnenja, da če ima e-skiro sedež ter električni motor in dosega visoko hitrosti, tudi do 50 km/h, gre za moped in bi bila registracija obvezna. Vsekakor pa je obvezna čelada za vašo varnost in za uniformirance, ki skrbijo za red na cestah. Če peljete električni skiro s sedežem po urbanem naselju, mora imeti enako, kot navadno kolo, luči in svetlobne signale ter odsevnike, da je vozilo varno v prometu in daleč vidno pešcem ter drugim voznikom. Je pa zagotovo zelo udoben za vožnjo na dolge proge po mestu.

Ali ima električni skiro s sedežem kakšne prednosti pred navadnim?

Da, seveda. Električni skiro s sedežem je namenjen vsej družini, tako otrokom za pot v šolo, kot s starejšim za hitrejši in lažji dostop do zdravnika in trgovine. Je tudi za srednjo generacijo, ki se rade s skirojem vozi v službo ter po opravkih. Ker ima e-skiro sedež in motor, si lahko med vožnjo odpočijete in dosežete večje razdalje brez napora ter potenja.

Še posebej je e-skiro, ki ima sedež, priljubljen med tistimi, ki imajo težave z nogami in težje hodijo ali so začasno poškodovani. Je kot mini skuter ali moped na elektriko, s šibkejšim motorjem in manjšim dosegom kilometrov. Če želite, da bo vaša vožnja karseda udobna in mehka, kupite takega, ki ima napihljive gume.

Kateri e-skiro s sedežem kupiti?

Ko kupujete električni skiro s sedežem se najprej vprašajte, za kaj ga boste potrebovali? Več, kot se boste z njim vozili in daljše, kot so razdalje, ki jih boste z njim premagovali, močnejši motor in večjo kapaciteto baterije boste potrebovali. Vsak proizvajalec ima to jasno označeno, zato izbira ne bo težka.

Iščite tudi skiro z mehkimi napihljivimi gumami, saj bodo kolesa dlje časa zdržala pa še vožnja bo bistveno bolj mehka po neravnem cestišču, če nanj naletite, kar je v mestih kar pogosto. Obvezno si nabavite čelado in pa LED luči za spredaj ter zadaj in po možnosti še odsevnike ob straneh.

električni skiro s sedežem

Glejte tudi na to, kakšen doseg ima glede razdalje. E-skiroji na primer dosežejo do 12 km razdalje in od 10 do 12 km/h hitrosti, kar je za otroke med 8 in 14 letom primerno. Za odrasle, ki želijo hitrejše vozilo, pa lahko nabavite močnejši skiro, ki doseže do 50 km/h in poreko več kilometrov razdalje.

Kaj morate pred nakupom preveriti?

Preveriti morate tudi, koliko nosilnosti imajo skiroji in kakšna je teža tistih, ki bodo skiro uporabljali. K telesni masi voznika morate seveda prišteti še tovor, ki ga bo s seboj prevažal, na primer nahrbtnik ali torbo.

Večini skirojem s sedežem se lahko sedež tudi odstrani, nekateri pa se lahko še zložijo. Ker so v povprečju težki okoli 11 kg, so primerni tudi za prenašanje na javna prevozna sredstva ali v stavbe in po stopnicah.

Izberite tak skiro, ki je izdelan iz lahkega materiala, kot je na primer kvaliteten aluminij. Lahko ima tudi tačko za naslon. Zaradi vaše varnosti je dobro, da ima tak skiro zavoro spredaj in nožno zavoro zadaj. Dober e-skiro boste težko dobili, ker so hitro razprodani, saj so vedno bolj popularni, tako da ga morate kar rezervirati pri podajalcu, če ga ni na zalogi.