Ležišča: Zakaj je kakovost tako pomembna
4 mins read

Ležišča: Zakaj je kakovost tako pomembna

Jasno je, da je kvaliteta našega spanca ključna za kvalitetno življenje. Zato je izbira ustreznega ležišča zelo pomembna, saj pripomore k splošnemu počutju in zdravju. Če izbiri ležišča ne damo dovolj pozornosti, lahko pride do hujših zdravstvenih težav, kar pa si nihče ne želi. Preberite si zakaj je izbira ustreznega ležišča tako pomembna nato pa obiščite spletno stran Zelenatrgovina.si in si za vaš dom zagotovite ležišča vrhunske kakovosti.

Pomen dobrega spanca

Kvaliteten spanec je temelj zdravega življenja. Med spanjem se naše telo obnavlja, naši možgani pa predelujejo informacije, ki smo jih prejeli čez dan. Slabo ležišče lahko povzroči številne težave, kot so na primer:

  • Nespečnost: Vsakemu od nas je jasno, da je spanec zelo pomemben del našega življenja. Brez spanja naše telo preprosto ne more pravilno funkcionirati, s tem razlogom pa prihaja do resnih zdravstvenih težav, tako fizičnih kot tudi psihičnih.
  • Bolečine v hrbtu in vratu: Ležišče je za naše telo ustrezno takrat, ko podpira naravno krivuljo naše hrbtenice. Če temu ni tako, pride do napetosti v mišicah, raznih vnetij in bolečin.
  • Kognitivne funkcije: Pod kognitivne funkcije spadajo spomin, učenje in reševanje vsakodnevnih problemov. Pomanjkanje spanca lahko zelo negativno vpliva na naštete sposobnosti in produktivnost.
  • Čustvena stabilnost: Ena od težav, ki se je bojimo prav vsi, je čustvena nestabilnost. Nihče od nas si ne želi, da bi nas slab spanec privedel do anksioznosti in depresije. Prav tako se lahko poveča razdražljivost in pojavijo se čustvena nihanja.
  • Imunski sistem: Ker se med spanjem krepi imunski sistem, je jasno, da se ob tem poveča možnost slabše odpornosti in hitrejše obolenje.

Ležišča

Podpora telesu

Pomembno je, da ležišče nudi ustrezno podporo vašemu telesu, kar pomeni, da mora biti vaša hrbtenica v pravilnem položaju celo noč. S tem razlogom mora biti ležišče ravno prave trdote, saj bo premehko ali pretrdo ležišče vodilo do kronične bolečine. Pomembno pa je, da ne razmišljate o  tem, da je vaša hrbtenica zdrava in ne občutite bolečin, zato takega ležišča ne potrebujete. Preventiva še nikoli ni bila odveč!

Pritisk na sklepe in cirkulacija

Kdo bi si mislil, da ležišče vpliva tudi na boleče sklepe. Ker na večini ležišč naša telesa teža ni enakomerno porazdeljena, prihaja do večjega pritiska na določenih točkah v telesu, kar privede do zelo slabega krvnega obtoka. Če pa poskrbimo, da bo naša teža enakomerno porazdeljena, bomo s tem zmanjšali tveganje za razvoj bolečin, saj se bodo med spanjem naše mišice in sklepi regenerirali.

Higiena in zdravje

Še naši starši niso imeli izbire na kakšnem ležišču bodo spali. Danes pa so ležišča narejena iz materialov, odpornih pred pršicami, bakterijami in alergeni. Vendar kljub temu je pomembno, da poskrbite za svoje ležišče, ga vzdržujete, saj bo v nasprotnem primeru postalo dom raznih organizmov, ki povzročajo alergije in druge zdravstvene težave.

Ležišča

Prilagodljivost in udobje

Kakovostna ležišča so pogosto izdelana iz materialov, ki se prilagajajo obliki vašega telesa. To pomeni, da nudijo optimalno udobje in podporo, ne glede na vašo spalno pozicijo. Položaj telesa se med spanjem spreminja, ravno zato je tako pomembno, da se ležišče konstantno prilagaja in ohranja udobje telesa.

Če si želimo, da bi naše življenje bilo kar se le da kakovostno in da bi bilo naše telo iz dneva v dan polno energije, je kvalitetno ležišče pravi korak do tega. Pomembno je, da se telo spočije in da je naš spanec kar se le da neprekinjen. To namreč vpliva tako na fizično kot tudi psihično zdravje. Na spletni strani Zelenatrgovina.si lahko najdete ležišča iz naravnih materialov izdelana v Sloveniji. Njihova ležišča vam zagotavljajo udobje, ustrezno podporo hrbtenice, prav tako pa neprestano regulirajo telesno temperaturo. Zato ne odlašajte, obiščite njihovo spletno stran in si izberite čisto svoje novo ležišče.